Sempeak Logo
Yükleniyor...
Close
...
Catalog in a Lightbox
Catalog in a Lightbox
İçindekiler

Standartın dışına çıkıp Google’ın yenilikçi özelliklerini kullanarak, internet kullanıcılarıyla etkileşiminizi artırmak ister misiniz ?

Google katalog reklamları ile hedef kitlenize zengin bir deneyim yaşatmak artık mümkün!

Peki ya nedir bu Catalog in a Lightbox?

Catalog in a Lightbox, Google’ın Etkileşim Reklamı Formatları’ndan birisi olan görüntülü reklam ağı hedefli bir reklam çeşidi.

Bu da demek oluyor ki hazırlamış olduğunuz online kataloğu Google Display Network’te hedef kitlenizle paylaşabilir, kullanıcılarınızla standart iletişimin dışına çıkabilirsiniz. Google Display Network’te kullandığınız yerleşim, ilgi alanı, anahtar kelime gibi hedefleme seçeneklerini Catalog in a Lightbox reklamları için de kullanabilirsiniz. Ayrıca belirtmekte fayda var. Remarketing listeleriniz de katalog reklamlarını hedeflemeniz için sizlere yardımcı olabilir.

Catalog in a Lightbox reklamlarının diğer birçok etkileşim reklam formatlarının aksine minimum harcama limiti bulunmuyor. Bu da esnek bütçeler belirleme konusunda sizlere kolaylık sağlıyor.

Ek olarak belirtmek gerekir ki, Catalog in a Lightbox reklamları AdWords ara yüzünde kurulan reklam formatlarından birisi değildir.

İş ortaklarımızdan 365İST için hazırlamış olduğumuz katalog reklamlarının örnek görsellerine göz atıp, Catalog in a Lightbox reklamlarını yakından inceleyebilirsiniz.

Catalog in a Lightbox

Catalog in a Lightbox reklamlarını yayına alabilmeniz için öncelikle Google’ın istediği formatta bir PDF katalog hazırlamanız gerekiyor.

Bu formatla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda paylaşıyoruz.

Katalog için Gerekenler:

  • İlgili dökümanın minimum 300dpi ya da 2048x1536 pixel olması gerekiyor.
  • Her sayfa ortalama 2-3 MB olması gerekiyor.
  • Toplam döküman 1024 MB'ı geçmemesi lazım.
  • Katalogu sayfa sayfa pdf olarak yapabileceğiniz gibi, spread by spread pdf şeklinde yapmanız gerekiyor.
  • Standard ayarları kullanarak Adobe inDesign ("HighQualityPrint") şeklinde yapılması gerekiyor.
  • İçinde kullanılan metin seçilebilir olması gerekiyor
  • Yazdır imgesi sayfalarda bulunmaması gerekiyor
  • Yüklemeden önce bütün boş sayfalarınızı kaldırmanız gerekiyor.

Catalog in a Lightbox reklamı için Google Display Network’te yayınlanacak katalog öncesi 300x250, 728x90, 160x600, 468x60, 120x600, 200x200, 250x250, 336x280 ölçülerinde hem flash hem de gif bannerlar hazırlanması gerekmekte.

İyi bir etkileşim için Pdf'ten önce açılış bannerında kataloğun içerisinde ki bir kaç ürün olabilir. Daha sonra da tüm ürünler için " Kataloğu İnceleyin " gibi harekete geçirici ifadeler kullanabilirsiniz.

Ya da tüm bu süreç için bizimle iletişime geçin. Yardımcı olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Paylaş