Sempeak Logo
Yükleniyor...
Close
...
Facebook Ticaret Yöneticisi İstatistikleri Nedir?
Facebook Ticaret Yöneticisi İstatistikleri Nedir?
İçindekiler

Facebook, mağazanızın performansı hakkında bilgilere ulaşabileceğiniz Ticaret Yöneticisi İstatistikleri’ni bir süre önce kullanıma sunmuştu. Bu istatistikleri, toplu ya da sadece Facebook veya Instagram olarak, istediğimiz tarih aralıkları için ayrı ayrı da değerlendirebiliyoruz.

Bu istatistikler sayesinde genel hatlarıyla;

  • Mağazanızı ziyaret eden (yeni ve geri dönen) kullanıcıların demografik bilgileri
  • İnternet sitesine yönlendiren ürün sayfası tıklamaları
  • Genel mağaza performansı
  • Hangi alandan ne kadar oturuma, yeni ve geri dönen ziyaretçiye ve hemen çıkma oranına sahip olduğunuz
  • Kullanıcıların içeriklerinizi görüntüledikten sonra gerçekleştirdiği eylemler

gibi pek çok bilgiye ulaşabilir ve performansınızı iyileştirebilmek için güzel fırsatlar yakalama şansı bulabilirsiniz.

Gelin, bir de bu özelliği daha yakından inceleyelim!

 

Genel Bakış: Burada genel hatlarıyla mağazanızın performansını gözlemleyebilirsiniz. Sayfayı biraz daha aşağı kaydırdıkça ürün sayfası görüntülemelerine göre, internet sitesine yönlendiren ürün sayfası tıklamalarına göre ve dilek listesine ekleme eylemlerine göre en iyi içerikleri görebilirsiniz. Aynı zamanda hedef kitleniz hakkında özet bir bilgiye bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Genel bakış raporu, aslında diğer segmentlerinin en genel hali olarak düşünebilirsiniz.

 

Performans: Bu sayfada mağazanızın detaylı performansını görebilirsiniz. Performans raporunda davranış ve trafik olmak üzere iki farklı kırılım mevcut.

Davranış Raporunda; ürün sayfası görüntülemeleri, dilek listesine ekleme ve internet sitesine yönlendiren ürün sayfası tıklamalarını görebilirsiniz.

Trafik Raporunda; Davranış metriklerinden farklı olarak, hemen çıkma oranı, ziyaretçi başına oturum, ziyaretçiler ve yeni ziyaretçiler gibi önemli metrikleri içerir.

 

Keşif: Keşif raporu sayesinde, ziyaretçilerin mağazanıza ulaştığı konumları görebilirsiniz.

 

Etiketlenen İçerikler: Bu raporda, kullanıcı bir içeriğinizi gördükten sonra hangi eylemi gerçekleştirdiğini ve o içeriği gördükten sonra mağazanızda başka hangi ürünlere baktığını anlayabilirsiniz.

Bu rapor sayesinde kullanıcıların en çok baktığı, en çok yönlendirme alan ve en çok dilek listesine eklediği ürünler özelinde ayrıca çalışma yapabilirsiniz.

 

Katalog: Katalog raporu sayesinde hem ürünlerinizin hem de oluşturduğunuz koleksiyonlarınızın görüntüleme ve yönlendirmelerini görebilir, satış fırsatı gördüğünüz ürün/ürünler özelinde sosyal medya ve reklam çalışmaları yapabilirsiniz.

 

Hedef Kitle: Hedef kitle raporunda ziyaretçilerin (yeni gelen ve geri gelen), konum, dil, yaş ve cinsiyet bilgilerini görebilirsiniz.

 

İnternet Sitesi, Uygulama ve Çevrimdışı Olayları: Bu raporda mağazanızla ilişkilendirilen olayların sonuçlarını görebilirsiniz. Mağaza ziyaretleri aralığı için verilen 3 zaman aralığından ölçümlemek istediğiniz zamanı seçerek karşılaştırma da yapabilirsiniz.

Paylaş