Bing arama motoru artık uzun bir süredir hayatımızda. Her ne kadar ilk yayınlandığı zamanlardaki iddialı söylemlerinden uzak olsa da, Google’a karşı mücadelesinde özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa’da kendisine yer edinmeyi başardığını söylemek mümkün. Özellikle Microsoft’un son dönemde Windows’taki internet ve arama fonksiyonlarında Microsoft Edge ve Bing’i varsayılan olarak öne çıkarmasıyla (ve hatta değiştirilmesini zorlaştırmakta) Bing’in popülaritesi de yukarı yönlü seyretmeye başladı.
Statcounter’ın Global Arama Motoru Pazar Payları raporunun Temmuz 2021 tarihli versiyonuna göre, Bing özellikle Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’da %4-6 arasında değişen pazar paylarına sahip. Bu rakamlar, nüfus göz önüne alındığında hatırı sayılır bir kitlenin her gün en azından bilgisayarında Bing arama motorunu kullandığını gösteriyor.
Çevirimiçi reklamcılığın avantajlarından birisi de, Bing'in kendi reklam platformundan olmasa dahi DV360 ve Google Display Ads üzerinden Bing kullanıcılarını görüntülü reklam özelinde hedeflenebiliyor olmasıdır. Fakat burada kaçırılmaması gereken en önemli unsur, Bing için search reklamı yapmak istediğinizde sadece kendi reklam platformu üzerinden yapılabildiğidir.
Başka bir deyişle, kullanıcıları eğer aradıkları şeyi bulmaya niyetlendikleri anda yakalamak istiyorsanız (ki arama motoru reklamcılığının en büyük avantajıdır) Bing platformunu ve basit arayüzünü kullanmanız gerekmektedir.
Tıklama Başı Maliyet (Cost-per-click)
Rekabetin büyük bir kısmı Google platformlarında yaşandığı için, Bing Ads’te pek çok endüstrinin ürün veya hizmetine yönelik anahtar kelimeleri incelendiğinde neredeyse sıfır rekabetle karşılaşılabiliyoruz. Rekabetin düşüklüğü de doğal olarak tıklama başı maliyete (CPC) yansıyor ve bu sayede Google’a göre pek çok anahtar kelimede çok daha düşük ücretler ile reklam verilebiliyor.
Erişim (Reach)
Dünya geneline bakıldığında Google arama motorunun açık ara en fazla kullanılan arama motoru oldugunu söyleyebiliriz. Ancak, göz ardı edilemeyecek oranda kullanıcının diğer arama motoru seçeneklerini de kullandığını biliyoruz. Dolayısıyla daha önce ulaşamadığı %5-10’luk dilimdeki kullanıcıya erişme imkanı tanıyan bu alternatif arama motorlarını kullanarak kapsama alanını genişletmek isteyen pazarlamacılara Microsoft Advertising kullanmalarını öneriyoruz.
Kullanım Kolaylığı
Bing arama motoru Google ile neredeyse aynı çalışma prensibine ve arayüzüne sahiptir. Aynı şekilde Google Ads ve Bing Ads platformları da birbirine benzer arayüze ve reklam modellerine sahiptir. Bu nedenle arayüzde yabancılık çekilmez, entegrasyonlar çabuk tamamlanır ve reklamlar hızlıca yayına alınabilir.
Daha düşük tıklama başı maliyet, Google Search ile erişilemeyen kullanıcılara erişebilmek ve kullanım kolaylığı gibi sebeplerden dolayı Bing Ads, veya yeni adıyla Microsoft Advertising, birçok endüstri için en az Google reklamcılığı kadar etkili olabilir.
Bing reklamları, Google reklamlarına benzer şekilde çalışmaktadır. Aralarındaki en büyük farklılık, reklamınızın Bing, Yahoo Search ve AOL Search Network gibi Microsoft tarafından altyapısı sağlanan arama motorlarında gözükecek olmasıdır.
Google reklamlarında olduğu gibi Bing reklamlarında da reklamınızın performansı aşağıdakilere benzer faktörlerden etkilenir:
2021 itibariyle Bing Ads, veya diğer adıyla Microsoft Advertising, Türkiye’de kullanılamamaktadır. Bing reklamları bu sebeple Türkiye’de özellikle yurt dışında ki pazarlara yönelik reklam çalışmaları yapmak isteyenler için önerilmektedir. Spesifik bir ülke üzerinden reklam kampanyası başlatırken arama motorlarının o ülkede ki kullanım yüzdelerinin incelenmesi büyük fayda sağlayacaktır.
Microsoft Advertising, pek çok firma ve kişi için en az Google Ads kadar iyi bir sonucu daha düşük maliyetler ile verebilir. Özellikle Bing Ads kullanarak yurt dışına yönelik reklam yayınlamak isteyenler Microsoft’un sunduğu bazı çözümlerle reklamlarını daha iyi planlama imkanına kavuşabilirler.
Google Ads yapay zekaya dayalı otomatik teklif modelleri
Google yeni reklam arayüzünü hayata geçirdikten kısa süre önce Google AdWords'ün adının Google Ads olarak değiştirileceğini duyurmuştu.