Sempeak Logo
Yükleniyor...
Close
...
Facebook Carousel Reklamları
Facebook Carousel Reklamları
İçindekiler

Hergün milyonlarca kişi Facebook’da zaman geçiriyor. Bu ziyaretçilerin önemli bir kısmı sevdiği markaları takip ediyor, paylaşımlar yapıyor. Bu, Facebook’u çok önemli bir pazarlama kanalı yapıyor. İstediğimiz hedef kitleyi bulmak oldukça kolay. Bununla beraber maliyetleri diğer pazarlama kanallarına göre daha uygun diyebiliriz.

Facebook, birçok marka tarafından sürekli olarak kullanılıyor. Bunun nedenleri arasında yukarıda saydıklarım nedenler var elbette. Ama çok daha önemli bir neden var. Cevap: Reklam biçimleri.

İster e-ticaret siteniz ister içerik odaklı siteniz olsun, Facebook reklam biçimleri tüm web sitelerine hitap ediyor. Bunlardan biri de Carousel. Bu reklam biçiminde 5 adede kadar içeriğinizi öne çıkarabilirsiniz. Bu sayede her bir içerik için ayrı bir bütçe ayırmak yerine, tek bir reklam biriminde hepsini pazarlama imkanınız var. Bu da, düşük CPC ve yüksek yatırım getirisi demek oluyor.

Carousel reklamları hangi amaçlar için kullanılabilir?

1- Marka Bilinirliği: Carousel, kitlenizin markanızla yüksek etkileşime ulaşmanız için etkin bir araçtır. Nedeni basit, yaratıcı kreatiflere açık bir reklam modeli. Örnek vermek gerekirse; birbirini tamamlayan 5 adet resimle, kitlenizin ilgisini çekebilir ve etkileşimde bulunmasını sağlayabilirsiniz.

facebook-carousel2- Performans Pazarlaması: Bir e ticaret siteniz varsa, Carousel birden fazla ürününüzü pazarlamanız için harika bir araçtır. Bu modeli performans pazarlaması açısından avantajlı kılan özelliği, ürünleri performansa göre sıralaması. Bu sayede yüksek performansa sahip veya dikkat çeken ürünleriniz en başta görünür, bu da dönüşüm oranını artırır.

facebook-carousel2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carousel reklam biçimi Facebook Business üzerinden Instagram'da da yapılabilen bir reklam biçimidir.İnstagram'ın günlük hayatımızı Facebook kadar kapladığı şu günlerde bu reklam biçimini de göz ardı etmek mantıksız olur.Instagram reklamınız kare formatta görünür görselin sağında ve solunda yer alan oklara tıklayarak önceki veya sonraki görsele geçmeniz mümkündür.Buda size aynı anda 5'e kadar ürünün reklamını yapma olanağı sağlar.

instagram-carousel-

 

Paylaş